fredag, september 18, 2009

Flap Jacks som bi-produkt?


FLAP JACK´S... vet ni vad det är? Jackan på en kille som heter Jack? Slaffsiga skor? Pannkakor? Nej, nej, nej...

Det är en typ av kaka som är kompakt i degen med mycket havregryn i. Åtminstone blev resultatet så av receptet som jag hittade... Inget jäsmedel alls förutom ovispade ägg... (och det kan man väl knappast kalla för jäsmedel...) I ränder på långpannekakan klickade jag ut färskost med äpple eller citron... Visst ser de fina ut!


E spelar bas mycket frekvent... och tar kort på den ur alla upptänkliga vinklar. A spelar lika mycket, dock utan att ta kort på basen. Han tar kort på sig själv istället, med eller utan smajl. J tycker det låter kul när de andra spelar så han har dammat av gitarrackorden och hänger med .. i sin egen takt .. Han tar inga kort förutom på flygplansmodellerna han bygger. H skriker TYST!! när brossorna spelar och hon vill kolla TV. ...Hon skriker tills de blir trötta på ljudet och lägger av med att spela... eller tills jag föser in henne i sovrummet...


Min egen diet (FPK) har varit mycket funktionell idag också. Klasskompisen bjöd på chokladmuffins med en choklad-härdsmälta i mitten. Mmmm... och så fullbordades dagens kulinariska läckerheter med flap jacksen nu i kväll! Däremellan åt jag bland annat pasta med en egen ratatouille och köpt citronsås + XO flagor till. Det var också gott!


Förmiddagens föreläsningar ägnades åt honung. Bi, biprodukter och huvudprodukter... och provsmakning till sist. Mycket intressant. En business som borde gå riktigt bra vore honungsprovsmakning - likt vin eller choklad - det finns ju fantastiska nyanser av honung. Och nyttigt är det också!

Inga kommentarer: