lördag, mars 22, 2008

Pocahontas

Det finns flera magiska ögonblick i Pocahontasfilmen. Riktigt magiska! Och då tänker jag speciellt på mötet mellan Pocahontas och den europeiske killen som är med i expeditionen "Upptäcka-Amerika". När han riktar sitt gevär mot någon (Pocahontas) som sitter på en sten. Hon reser sig upp och sakta sänker han geväret och de tittar på varandra flera sekunder. Vad är det som händer? Vacker man möter vacker kvinna. Och ändå, vad är det som händer egentligen? Varför fastnar han just för henne? Han hade ju kunnat se henne som den fiende hon ansågs vara och hon honom.... Varför sänkte han geväret?
Det finns ju ett antal filmer på samma tema. Romantiska komedier och romantiska draman. Jag tycker nästan alltid att de är fantastiskt att se när "det" händer... det magiska ögonblicket när ögonen vilar lite för länge i den andres blick. Tidigt i en film kan man ofta förutsäga vem som attraheras av vem. Filmsakaparen vet hur han ska filma för att få fram kemin mellan aktörerna.
Då är ju frågan: Handlar det om kemi här med? När man blir förälskad och tror att denna djupa "tycka-om" känslan kommer bara från mig... långt innifrån.... Är det då ett antal kemiska substanser som omformar sig - reagerar - och så uppkommer förälskelse-reaktionen? I så fall borde man ju kunna räkna ut vem som passar med vem? Eller är denna reaktion slumpmässig?

Jo, Hilma tittar på Pocahontas nu... därför detta tankespår!

Än en gång: chokladkakan kan bli din!

Inga kommentarer: