måndag, november 10, 2008

Skolkök - variant rökigt


Vill lugna torgna läsare...
Med rätt temperatur blev marängbottnen jätte bra!! Torr och spröd men den gick inte sönder när jag flyttade den från bakplåtspappret. Super! Jag är lättad!

I kväll är det sista avsnittet av "Mat akuten". Ska ner och titta på det nu. Undrar vad de har för tillrop och ideér denna gången? Eller är det knyta ihop säcken som gäller?

Fick ett underbart kort av pappa från Kenyaresan. Ett skolkök där mat till över 1000 elever lagas. Undrar vad Carola och gänget sagt om det? Under varje gryta brinner en liten eld... Gröten som syns i förgrunden hetr ugali och är gjord på majsmjöl. Man tar en nypa och formar klumpen så att man sen kan knipa upp lite böngryta eller vad som bjuds till. Enligt pappa var det inte så lätt att få till det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
jag tittar också på matakuten. Det har varit intressant. Vår skolmat på Haga i Markaryd är bra. oj vilket tårtbak du haft. GG

Anonym sa...

Det var ju väl att det till slut fungerade med marängerna, jag visste ju att det brukar bli bra, men ugnar kan vara olika...

Anonym sa...

Kommit på något bra namn till Mjölkchokladsmoussekladdkakan?

Sofia på Me and my home sa...

Mmm vad hungrig jag blev av den bilden! Hade suttit fint med lite ugali o äggröra om ett par timmar...
Skönt att bottnarna blev bra -lycka till på torsdag!
Kram fian

Kstina sa...

Anonym mamma: Ja, de blir jättebra!
Annika: Kan man kalla den för mjölkchokladtårta?
Fian: Är kenyaköket som ditt nya? Eller ni har bättre fläkt?? Ugali låter uu...gh inte jättegott. Men är man uppvuxen med majsgröt kanske det är lika gott som potatis... om man nu gillar det ;)

Sofia sa...

ugali e inte dumt alls, man vänjer sej...