söndag, februari 22, 2009

Allt som vanligt igen - nästan

I lördags sa det "tapp, tapp, tapp, tjong, skrammel och öppna dörren"... "Hej mamma nu är vi hemma!" På en halv sekund fanns alla de vanliga ljuden i huset igen. Först kom Hilma - glad, som bara den kan vara som fyller 6 år. Hon strålade som en sol när hon upptäckte ballongerna jag hängt upp. Sen blev hon nästan andäktig när hon hittade de nya lakanen i sin säng - rosa med hjärtan och prinsessor på (undrar varför hon gillar rosa och prinsessor så mycket - vad jag minns har jag aldrig gillat det?).
Sen kom Edvin. Han visade upp en ny tröja han köpt i Sthlm. Och så började han berätta... och berätta... och berätta... (han har inte slutat än... )
Alfred - han hade bränt 1500 kr på kläder. Jo, de var jättefina. Dessutom hade han själv åkt in till stan och gått runt och tittat. Han hittade till våra gamla kvarter. M Hector hade släppt in honom på bakgårde så han riktigt hade kännt nostalgins vindar svepa över sig. Jag är ganska imponerad över att han hittar så bra i stan på egen hand. Han var ju bara 7 år när vi flyttade ner.
Och så Joel då... Han hade också mycket att berätta från Transtrand. Men mest hade han ont på stortårna... inte så lite nageltrång. Stackare! Första gången han åker skidor och tydligen hade det gått jättebra! Några av kompisarna trodde inte riktigt på att han inte kört skidor förut... Bra läger (lite, liiite sömn bara...) och trevliga kompisar. (Fast man kan känna på lukten att han svettats en hel vecka i samma fleecetröja...)
Med sig hem hade Th fått en hel kasse med IKEA grejs. Things som kan vara bra att ha någon gång... lite julsaker och disktrasor... kuvert och påsar... ja, och böcker (dock ej från IKEA)... En av böckerna har vi läst högt ur vid måltiderna. Humor i helgade hyddor (de luxe varianten) - den är sååå kul (varning för att maten flyger över bordet när man skattar och äter samtidigt!). Ojojoj... jag måste dra några av vitsarna här senare... Och Hilma skrattar mer ju mindre hon förstår av det roliga - och då skrattar vi åt henne...

Som sagt - nu är det som vanligt igen. Alla iväg till jobb och skolor och dagis. Får se framöver hur det går med Th:s jobb. Skolan ska alltså läggas ner av ekonomiska skäl. Skolans styrelse har inte diskuterat med de anställda... inte ens med rektorn - så beskedet om nedläggning kom som en chock för alla... Det känns lite oturligt för J&A. De har fått byta skola så många gånger. (De gick 0:an i Kristineberg, 1-3 i Yngsjö, 4-6 på Villa, och högstadiet på Sånna)... å andra sidan har deras byten alltid gått bra - varför vara orolig?
Jo, tentan i fredags gick väl okej - känner mig säker på att den är godkänd ialla fall. Idag börjar nytt delmoment - sensorik. Brukar vara ganska kul. Handlar om att mäta sensoriska värden... med betoning på att mäta.

Inga kommentarer: