måndag, september 26, 2011

Recept på bönemackan.


Den Svenska BöneMackan
God som förrätt, liten lunch eller som del i en smörgåskvällsmat.

Satsen ger 10 mackor.
Ca 400g ekologiska kokta svarta bönor från Fagraslätt
1 ekologisk morot
Ca 10 cm purjolök
½ dl svensk senap
2,5 msk strösocker
¾ dl rapsolja
¾ dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
1 gnutta salt
Rågbröd, t.ex. Pågens "Prima Danskt Rågbröd"... som det står på påsen.

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och grovriv moroten.
2. Hacka purjolöken mycket fint.
3. Finhacka dillen.
4. Blanda senap, socker, olja, crème fraiche och dill.
5. Vänd ner kokta, sköljda svarta bönor tillsammans med morötter och purjon.
6. Smaka av med en gnutta salt.
7. Fördela röran på 10 rågbrödsskivor. (Dekorera gärna med sallad, paprika, ärtskott eller något annat grönt som huset har att erbjuda.)


Njut! Gott tillsammans med en kall öl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, vi gjorde det. Han hade en HIF-halsduk på sej, vilket vi tyckte vi lite märkligt... Han har väl aldrig hållt på HIF. Kanske sånt man kalla för medgångssupporter?! :)