måndag, september 01, 2008

Reptilmänniskor

Händelserik helg bakom mig.
Edvin och jag gick på tropikmässan...som egentligen borde hetat reptilmässan... i lördags. Hela Yllan var full av ormar, ödlor, spindlar, kackerlackor, agamer och en och annan groda. Ganska coola saker. Men samtidigt väldigt skönt med alla små lådor med stängda lock! Fast det fanns en jättestor back som var öppen och full av ganska stora kackerlackor.... den var läskig! Edvin var mest fascinerad av ödor (agamer, varaner... och "vanliga", kommer inte ihåg vad alla varianter heter), ormar och mössen. Han hade mycket gärna köpt en majsorm. Vi "resonerade" om vad majsormar äter - och han (och jag!) hoppades på att det var majs... Men det är väl ganska otroligt om just den lilla reptilen av alla skulle vara vegetarian.
Man kunde köpa mat av olika slag. Små burkar med tre till fyra kackerlackor - som skulle föröka sig och kläcka ut nya små gulliga ungar som i sin tur skulle lägga ägg och så vidare. Dessa kackerlackorna var ca 5 cm långa! Sen fanns det andra kackerlackor som var svarta med vita stora fläckar på. Lite mindre, men dessa kunde man inte ha till mat eftersom ödlorna spottade ut dom (smakade väl som de såg ut till!) och dom kackerlackorna hade man för att de var roliga att ha! Hur kul då? Det fanns även 8 cm kackerlackor som kunde väsa. Alltså, fatta, VEM vill ha en väsande kackerlacka??? (Vem vill ha en kackerlacka överhuvudtaget?)
Spindar tittade vi också på. Svarta änkan i en glasburk med tejp runt locket. Skönt! Fågelspindlar med ludna ben och några andra som var så små att man bara kunde ana var de fanns (tror dessa små hörde till de Svarta änkorna - hannar eller nått?). Edvin gillade inte spindlarna.
Det mest intressanta (i mitt tycke) var klientelet som går på reptilmässa. Kan ni ana? Familjer? Coola killar i 14 års åldern? Kyrkomusiker? Njett! Kan ju säga att jag och Edde inte smälte in så bra. Det är ROCKARE och EMOS som är reptiltokiga. Edvin förklarade vad Emos var för typer: "Så´nna som klär sig i svart och skär sig på armarna för att känna att de lever.." Inte vet jag om han har rätt? Men besökarna var killar och män från 15 år och uppåt. Svartklädda. Ofta med mycket speciella skellett-motiv på T-shirten. Ganska tjocka silverlänkar runt halsen... ibland fler halsband med symboler på. Antingen var de väldigt kortklippta eller ganska långhåriga och/eller skäggiga. Ganska många var tatuerade. Dom flesta såg snälla ut - men man kan ju aldrig veta? Kanske har de samma lömskhet som deras husdjur har? (hahaha..) När man intet ont anar så hugger dom! Eller (i all välmening) - kramar ihjäl en! (okej, nu var jag lite ironisk eller nått...)
Men det är ganska komiskt ändå... eller konstigt... att en viss grupp av människor dras till reptiler! Eller hur? Tänk dig att höra till "folkmusikgruppen" (vad gillar dom för djur?) och så visar det sig att de flesta i din grupp gillar katter. Eller "popgruppen" där alla gillar ... ehh... fåglar (eller nått..)
Ja... jag kollade alltså mer på människorna utanför lådorna med lock, än på djuren innuti lådorna!

5 kommentarer:

Sofia på Me and my home sa...

Jaha så nästa gång man kommer och hälsar på har ni huset fullt av ormar?! Brr...
Kommer ni på kalajs förresten? Lova pratar om Himla varje dag och vill leka... Idag har hon på sig Hilmas "Sunny days" tröja. " Himla Sannidäjjs" säjer hon Tycker mamman är gulligt..

Anonym sa...

Spännande med reptiler och spindlar! Hur klarade du av spindlarna?

Anonym sa...

Spännande med reptiler och spindlar! Hur klarade du av spindlarna?

Anonym sa...

Heeej, Ska du jobba på MG i helgen? Vi har föreningshelg där nämligen så i så fall ses vi! Kram

Kstina sa...

Vi sågs!