onsdag, april 20, 2011

På jäsning






Sist jag var i Stockholm köpte jag jäskorgar på Granit. Tycker nog att denna typ av korgar är dyra på många ställen. Har sett priser som går upp mot 300 kr... Men dessa kostade "bara" 149 kr. Bra ju! Bröden blev mycket vackra! Det ser lite proffsigt ut med runda och randiga bröd.. eller hur?


Bröden blev dessutom goda. Levain utan bagerijäst, vilket betyder att det tog sin tid att jäsa. Hade skållat lite frön och trekantiga bovetegryn. Frågade mannen vad han tyckte om smaken. Han drog lite på svaret och sa diplomatiskt "Jo, asså jag är ju inte så där jätteförtjust i surdegsbröd. Men om jag bortser från surdegssmaken så är de jättegoda... " Snällt av honom tycker jag! Han ville vara positiv även om det inte var hans cup of te.


Det börjar kännas lite läskigt att jobbet tar slut. Jag har inte så stor erfarenhet av att inte jobba. Våren 01, just efter att jag gått ut "kocken", hade jag några veckor utan fast jobb... men jag var inte hemma utan jobbade timmar inom barnomsorgen... men på pappret var jag arbetslös vissa dagar. Nu verkar det vara mycket krångligt att få ut något från A-kassan. Frågade ut en kompis hur man ska gå tillväga och det var inte helt enkelt. Kanske lättare att få ett jobb?? Hon har varit anmäld hos A-kassan sen i januari men fortfarande inte fått några pengar därifrån. Precis som jag så har hon FA-skattesedel. Tydligen är det inte bra att vara för intiativrik ifall man behöver A-kassa. Förra gången jag trodde jag skulle få pengar från A-kassan var (2000) när jag sa upp mig från jobbet (arbetsbrist). Det skulle jag inte gjort eftersom man då blir avstängd från A-kassan i 60 dagar. Så då tänkte jag som så att det är lika bra att jag börjar plugga. Det skulle jag inte heller gjort (Inte tänkta själv! Inte bra!) för då blev jag avstängd ytterligare 100 dagar.


Nä, jag ska inte gnälla eller oroa mig. Många andra har det sämre än vad jag har det. Dessutom har jag ju faktiskt några kortare och längre projekt på gång. Får se vilket eller vad jag till sist blir tilldelad... Det löser sig, sa hon som sket i vasken.

1 kommentar:

Sofia sa...

tänk inte själv i ett socialistiskt samhälle. tänk (och åk) kollektivt...