fredag, maj 14, 2010

Tanken bakom glaset

Har ni tänkt på att en glasruta består av molekyler man kan se igenom? Visst är det coolt! Ganska fantastiskt till och med. Det är ju annars lätt tänkt att det som inte syns inte består av så många atomer och molekyer.
Och med det ville jag ha sagt att en människa består av så mycket mer än det vi ser.

Ibland får jag en känsla av att det bara är jag som tänker (ja, inte för att förhäva mig själv - kanske mer för att jag inte hör att andra tänker...)... för att i nästa sekund bli överväldigad av den mängd tankar som produceras varje dag från de miljoner eller miljarder människor som finns på jorden. Det är smått deprimerande att man inte ens kan höra tankarna från de man lever tillsammans med. Det hade undelättat... eller? Hmm... nä eller inte. Med tanke på den nivå mina egna tankar ibland cirklar i så är det måntro inte så uppmundtrande att höra andras förvirrade tankegångar.

Hmm.. nä som sagt... Det är väldigt skönt att det finns genomskinliga molekyler.. och troligtvis är det lika skönt att tankarna inte är genomskinliga - fast de finns.
Kanske det finns nån tanke bakom?

6 kommentarer:

Sofia sa...

du får mig att le :-) det är oxå en tanke, som är en känsla som tar sig uttryck i en rörelse i mungiporna. coolt!

Sofia sa...

de e ju på nått sätt en tanke som syns alltså...

Kstina sa...

just det... förstod det! Det finns så många finurliga reaktioner!

Becka sa...

Ego Girl är en själbiografi som handlar om hennes liv innan och strax efter hon var med i Big Brother. Det var ju först med Big Brother hon blev känd för svenska folket men även innan dess har hon levt ett minst sagt omtumlande liv - modell, glamourmodell, destruktiva förhållande, droger och spännande resor.

Tyckte det va en intressant bok.

Ingela sa...

Tänkvärda tankar, vad härligt att du uttalar dem "högt" annars hade vi ju inte fattat vad du gick och grunnade på!

Skämt åsido tack för en givande pratstund på bussen ;-) Ingela

Nu har du fått en ny följare

Becka sa...

Ja, vi ska ut och äta ikväll! Ska bli trevligt! Och gott! :)
Du är välkommen att haka på!